Január 20-án a szombathelyi Tóvendéglő adott otthont a Szombathelyi Rotary Club jótékonysági báljának. A rendezvény bevételét olyan Vas megyei fiatalok támogatására fordítják, akik kimagasló érdemeket értek el a megye kulturális életében. A bálon átadott Kiss Sándor Művészeti Díjat idén Krenner-Tóth Katalinnak ítélték oda.

Süle Sándor elnöki köszöntőjével kezdődött meg a 18. Jótékonysági Rotary Bál. A bálozók egyperces néma csenddel megemlékeztek az olaszországi buszkatasztrófáról. A bál bevételével nemcsak a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat javára gyűjtöttek, hanem az buszkatasztrófában érintettek részére, valamint egy sérült fiú debreceni diákolimpiára való utazásához is hozzájárultak.

A Ruben’s Latino együttes és a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat bemutatója után átadták a Kiss Sándor Művészeti Díjat, melyet 2000-ben Kiss Sándor szobrászművész, az újjáalakult Szombathelyi Rotary Club első elnökre emlékére alapítottak. A díjat 35 év alatti Vas megyei kötődésű művész kapja az öttagú kuratórium döntése alapján. Idén az elismerést Krenner-Tóth Katalinnak ítélték oda. Katalin 28 éves művésztanár, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium rajz és vizuális kultúra, valamint biológia szakos tanára. A bronz plakettet Lesenyei Márta szobrászművésztől, Kiss Sándor özvegyétől vehette át.

Felajánlásra került három festmény is Kovács István jóvoltából. A harmadik kép rekordáron, 100 ezer forintért kelt el, így a licittel közel 200 ezer forint gyűlt össze, mely a bohócdoktortok munkáját segíti a jövőben.

A jótékonysági esten a zenét a Repeta zenekar szolgáltatta.