Kormányzói látogatás

2019 február 5-én látogatta meg clubunkat a Rotary
Magyarország kormányzója, Gondár György.

A Pannónia étterem különtermében megjelent tagok érdeklődéssel hallgatták a kormányzó előadását a többi magyarországi club működéséről.

Meghallgatta a clubunk elmúlt fél éves tevékenységéről és a jövőbeni munkánkról szóló beszámolót.

Kötetlen beszélgetés keretében tájékoztatást adtunk az induló projektjeinkről is.

Read more...

Rotary Bál 2019

Huszadik jubileumi bálunk január 26-n a Pannónia étteremben került megrendezésre, mely idén is a jótékonykodás, az elegancia, és a jó hangulat jegyében telt el. Bálunkat megtisztelték a városunkban működő társklubok, és érkezett vendég a Székesfehérvári Rotary klubból is. Régi klubtársunk, Mihályi Gyula pánsípon előadott műsorát Pammer István elnöki köszöntője követte.

Az ízletes vacsora elfogyasztása után került sor a Kiss Sándor Művészeti Díj átadására, melyet 2000-ben Kiss Sándor szobrászművész, az újjáalakult Szombathelyi Rotary Club első elnökre emlékére alapítottunk. A díjat 35 év alatti Vas megyei kötődésű művész kaphatja meg az öttagú kuratórium döntése alapján.  Idén a díjazott Bukits Anna ötvös, tűzzománc-készítő volt. A bronz plakettet Lesenyei Márta szobrászművész, Kiss Sándor özvegye adta át a kuratórium nevében. Bukits Anna a díjjal járó támogatást zománcőrlő malom beszerzésére fordítja. Munkáiból márciusban nyílik majd kiállítás.

Bálunkon még egy ünnepi aktusra került sor, Dr. Kecskés László klubunk egyik alapító tagja érdemei elismeréseként a szervezet legmagasabb rangú elismerését, a Paul Harris díjat vehetett át. Ezután a tánc, a szórakozás a baráti beszélgetéseké lett a főszerep. Örömmel nyugtáztuk, hogy vendégeinkkel, barátainkkal ez évben is egy jól sikerült, hangulatos bálon vehettünk részt.

Read more...

Rotary Bál 2018 Szombathely

Január 20-án a szombathelyi Tóvendéglő adott otthont a Szombathelyi Rotary Club jótékonysági báljának. A rendezvény bevételét olyan Vas megyei fiatalok támogatására fordítják, akik kimagasló érdemeket értek el a megye kulturális életében. A bálon átadott Kiss Sándor Művészeti Díjat idén Krenner-Tóth Katalinnak ítélték oda.

Süle Sándor elnöki köszöntőjével kezdődött meg a 18. Jótékonysági Rotary Bál. A bálozók egyperces néma csenddel megemlékeztek az olaszországi buszkatasztrófáról. A bál bevételével nemcsak a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat javára gyűjtöttek, hanem az buszkatasztrófában érintettek részére, valamint egy sérült fiú debreceni diákolimpiára való utazásához is hozzájárultak.

A Ruben’s Latino együttes és a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat bemutatója után átadták a Kiss Sándor Művészeti Díjat, melyet 2000-ben Kiss Sándor szobrászművész, az újjáalakult Szombathelyi Rotary Club első elnökre emlékére alapítottak. A díjat 35 év alatti Vas megyei kötődésű művész kapja az öttagú kuratórium döntése alapján. Idén az elismerést Krenner-Tóth Katalinnak ítélték oda. Katalin 28 éves művésztanár, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium rajz és vizuális kultúra, valamint biológia szakos tanára. A bronz plakettet Lesenyei Márta szobrászművésztől, Kiss Sándor özvegyétől vehette át.

Felajánlásra került három festmény is Kovács István jóvoltából. A harmadik kép rekordáron, 100 ezer forintért kelt el, így a licittel közel 200 ezer forint gyűlt össze, mely a bohócdoktortok munkáját segíti a jövőben.

A jótékonysági esten a zenét a Repeta zenekar szolgáltatta.

Read more...